Hoofdpijn

Wat is hoofdpijn?

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende aandoeningen, waarmee bijna 90% van de volwassenen ooit wel eens mee te maken krijgt. Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn, zoals: spanningshoofdpijn, migraine, hoofdpijn door regelmatig gebruik van pijnstillers, of clusterhoofdpijn. Bij iedereen uit (de) hoofdpijn zich anders.

Wat veroorzaakt hoofdpijn?

Over de oorzaak van migraine en clusterhoofdpijn is nog weinig bekend. Over de andere types hoofdpijn weten we dat deze door verschillende factoren beïnvloed en soms veroorzaakt wordt; hoge bloeddruk, medicatie, kaakklachten, spierspanning, stress, vermoeidheid.

Hoe kan Het Kaak Hoofd Centrum me met mijn hoofdpijn helpen?

Met onze kennis en ervaring zullen we exact proberen te achterhalen wat de oorzaak is van de hoofdpijn. De pijn zult u meestal in het gezicht, ogen, kaak of achterhoofd voelen, maar bijna altijd ligt de oorzaak van de pijn ergens anders. Na ons onderzoek zullen we de resultaten duidelijk aan u uitleggen en ons behandelplan volgens ons totaal aanpak met u bespreken. U krijgt altijd een eerlijk advies. Ook als we denken dat we u niet kunnen helpen.

Hoe weet ik of de behandeling helpt?

Binnen 4 behandelingen moet u ervaren dat de klachten veranderen. Zo niet, dan moeten we het behandelplan wijzigen. De klachten kunnen verdwijnen, ze kunnen minder intens worden, maar het begint vaak met dat ze minder vaak voorkomen. Niet altijd kunnen de klachten helemaal verdwijnen. In dat geval zal met de behandeling geprobeerd worden de frequentie van de pijn te beperken en een juiste wijze te vinden ermee om te leren gaan.

 


Contact

Teekenschool

Het kaak en hoofd centrum

Rijksweg Zuid 43 (Teekenschool)

Sittard

Telefoon: 085 - 060 8628

info@hetkaakhoofdcentrum.nl